طريقـــــة عمـــل الكبيبــــه الشــــامى
المقاديـــــــــر :
برغل ولحم وبصل وصنوير ( إذا وجد )
وبهارات( قرفه و فلفل إسود و قرنفل و نعناع جاف ) وبقدونس وملح وزيت
وبهارات( قرفه و فلفل إسود و قرنفل و نعناع جاف ) وبقدونس وملح وزيت
الطريقــــــــــــه :
نقوم بنقع البرغل في ماء لمدة ربع ساعه مش أكتر خلوا بالكم
وبعد كده نصفى البرغل من الماء
وبعدها نقوم بخلط كلا من
(البرغل ونصف كمية اللحم المفروم وقليل من البصل والبهارات والملح )
في الخلاط الكهربائي.. وطبعا قبل الخلط لازم ننشف البرغل من الماء
(البرغل ونصف كمية اللحم المفروم وقليل من البصل والبهارات والملح )
في الخلاط الكهربائي.. وطبعا قبل الخلط لازم ننشف البرغل من الماء
تجهيز الحشــــــــوه :
نحمر البصل على النار حتى تصبح ذهبية اللون ..
ونضع فوقه بقية المقادير
( اللحم والصنوبر والبهارات والملح)
و تترك حتى تتعصج معا.
( اللحم والصنوبر والبهارات والملح)
و تترك حتى تتعصج معا.
.. نأخذ مقدار كره صغيره من الكبه ونحشيها باللحمه..
بعد كده نقليها فــ زيت غزير ..
0 التعليقات:
إرسال تعليق